Menu
 

PROJECTEN

 

Beeldmerk Gilde Nederland

Diverse lokale Gilden hebben projecten op taalgebied, vaak in samenwerking met andere organisaties. Dit zijn bijvoorbeeld leesprojecten op scholen, taalhulp aan buitenlandse studenten, et cetera. U kunt bij het Gilde van uw woonplaats hierover inlichtingen inwinnen.

POWER

Logo PowerPOWER Veerkracht op leeftijd is een nieuw project van Gilde Nederland. Het is een initiatief van en voor senioren die zich samen oriŽnteren op hun talenten en de mogelijkheden verkennen om met elkaar uiteenlopende activiteiten op te zetten. POWER begint met een reeks van vijf workshops en voor wie dat wil, zijn deze workshops de opstap naar een POWER-kring. Op de website van POWER vindt u alle informatie, ook over de achtergrond en opzet van dit project.


Gilde SamenSpraak

Logo Gilde SamenspraakIn december 2013 is 'Het Begint met Taal' ontstaan door het samengaan van Gilde SamenSpraak (GSS) en Stichting Landelijk Netwerk Thuislesorganisaties (LNT). Doel is de dienstverlening aan SamenSpraak- projecten en thuislesorganisaties nog beter te maken en de krachten te bundelen in belangenbehartiging. 'Het Begint met Taal' zet zich in om migranten te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal, met als doel bijdragen aan verhoogde zelfredzaamheid en kansen in onze samenleving. De organisatie doet dit samen met ongeveer 100 lokale organisaties en duizenden vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op: Het begint met Taal.


Coach4you

Coach4youCoach4you is een mentoraatproject van Gilde Nederland en heeft tot doel schooluitval te voorkomen. Het Coach4you project helpt niet alleen de leerlingen van groep acht bij de overstap naar het voortgezet onderwijs, maar betrekt er ook de ouders bij. Coach4you koppelt een coach aan een leerling. De coach komt elke week een tot anderhalf uur bij de leerling thuis. De leerling en de ouders worden op weg geholpen in het nieuwe schoolsysteem. De meeste leerlingen ronden succesvol het eerste brugjaar af.
Hebt u interesse als ouder, leerling of leerkracht, of als vrijwilliger deel te nemen, kijk dan op de website van Coach4you of op hun
Facebookpagina.

In deze korte voorlichtingsfilm (6 minuten) laat Gilde Zeist zien hoe de werkwijze van Coach4you verloopt.


Samen leren

Samen leren

Samen leren

Samen leren

 

(C) Stichting Gilde Nederland | Webbeheerder